Eerste jaar Italiaanse taalcursus ma2030

Over dit evenement

Categorie
Taalcursussen
Organisator
Cursisten
Datum en tijd
19 sep. 2022 20:30 - 10 apr. 2023 22:00
Locatie
De Eshof, Hoevelaken

Eerste jaar Italiaanse taalcursus

Je houdt van Italië, de Italiaanse taal en cultuur. Je gaat misschien vaak naar Italië op vakantie en je wil je verstaanbaar kunnen maken. De beginnerscursus Italiaans bij Dante Alighieri Amersfoort is dan echt iets voor jou. Of je nu op vakantie een beetje Italiaans wilt kunnen spreken, of in het zakelijke leven contacten moet onderhouden met Italiaanse klanten, met deze beginnerscursus start jouw kennis en kunde van de Italiaanse taal en cultuur. 

Inhoud cursus / leerdoelen 

Gedurende deze cursus ontwikkel je een basiskennis van het Italiaans. Luister-, lees- en schrijfoefeningen maken deel uit van de lessen. Je leert de voornaamste beginselen van de grammatica en je verwerft de woordenschat van het alledaagse Italiaans. Aan het eind van het cursusjaar ben je in staat tot het voeren van eenvoudige gesprekken, begrijpen van eenvoudige teksten en het zelf schrijven daarvan. Tijdens de lessen wordt veel aandacht geschonken aan verschillende aspecten van de Italiaanse gebruiken en gewoontes.

Het lesprogramma volgt de normen van PLIDA voor het niveau A1. Aan het einde van het 2e cursusjaar ben je voorbereid voor het examen op dit niveau.

Vereiste voorkennis

Niet. 

Werkvormen

De docent werkt aan de hand van het boek, en legt in de groep de grammatica en lessen. Er wordt regelmatig in tweetallen of kleine groepjes gewerkt.

Aantal zelfstudie uren

Ca. 1,5 - 2 uur per week.

Lesmateriaal

Allegro Nuovo 1, tekstboek en werkboek (uitgeverij Intertaal). Via de website van 'Intertaal' kunt je de boeken bestellen. Je dient het materiaal zelf aan te schaffen. We gaan ervan uit dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Voertaal

Afwisselend Italiaans en Nederlands.

Docent

Michela Screpante

Kosten (onder voorbehoud)

€ 275,00 per persoon, inclusief lidmaatschap. Exclusief: lesmateriaal

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen