Lazzaro Felice

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Filmavonden
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
28 mrt. 2019 19:00 - 21:00
Locatie
De Lieve Vrouw Amersfoort

Deze derde film van Alice Rohrwacher (Corpo Celeste, Le Meraviglie) werd razend enthousiast ontvangen in Cannes.

De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel “simpel van geest” krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de
koningin van de sigaret.
Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en was in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards en won de European University Film Award. Lazzaro Felice heeft dit jaar de Youth Jury Award tijdens IFFR gewonnen.

Ben je nieuwsgierig, klik dan hier voor de link naar de trailer

Kaartjes dienen minimaal een half uur voor de voorstelling te worden opgehaald, maar dat kan natuurlijk ook een dag eerder!
​Entree: 11 euro, korting 2 euro voor leden Dante Alighieri of pashouders DLV

Opgeven via de website van Dante Alighieri of middels een mailtje aan organisatoreventi@dante-amersfoort.nl