Als pelgrim op weg naar Rome

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Lezingen
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
21 jan. 2021 20:00 - 21:30
Locatie
Vanwege COVID maatregelen via Zoom

Als pelgrim op weg naar Rome

Als pelgrim op pad naar Rome

Meerdere voetwegen leiden naar Rome, zoals de Via Francigena en Via di San Francesco. Deze relatief rustige pelgrimsroutes hebben elk hun eigen karakter. Ze doorkruisen indrukwekkende landschappen en doen prachtige, eeuwenoude plaatsen en dorpjes aan in de regio’s Toscana, Umbria en Lazio. Als pelgrim onderweg zijn betekent een intensieve kennismaking met vele aspecten van de Italiaanse cultuur, met de Italiaanse keuken en niet in de laatste plaats met de Italianen zelf. En voor wie daarvoor openstaat: een mooie spirituele ervaring.

Tijdens deze Dante lezing komt de lange afstandsloper en Italië liefhebber Hans Driever vertellen over zijn wandelingen naar Rome .
Als je voor het eerst een lange wandeling wilt maken en de ervaringen en praktische tips wilt horen van een veteraan dan is dit je kans. Maar ook als je geinteresseerd bent in een mooi avontuur met prachtige beelden dan is dit een inspirerende avond.

 

Hans Driever is gepassioneerd lange afstandswandelaar. In 2013 liep hij de over de Grande Randonnée 5 van Maastricht naar Nice, een paar jaar later gevolgd door de Alta Via dei Monti Liguri van Nice naar La Spezia in Italië. Zijn eerste pelgrimsroute was in 2017 de Via Francigena van Lucca naar Rome, vorig jaar gevolgd door de Franciscaanse voetreis van Florence naar Rome. Hij zal niet alleen de beide pelgrimsroutes beschrijven, maar ook ingaan op de nodige praktische zaken rondom het lange afstandswandelen. Ondersteund door foto’s en kaarten zal hij vertellen wat een dergelijke wandeltocht met je doet.

 

Taal: Nederlands

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen