Expositie I Muri Parlano

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Overige activiteiten
Organisator
Bestuur
Vanaf
29 okt. 2018 10:00:00
Tot
26 jan. 2019 10:00:00
Locatie
kloostergang van de Mariënhof, de Kleine Haag 2, Amersfoort

Van Genua tot Palermo. Van addiopizzo tot viadanza. De kracht van de taal, de ruwe schoonheid van een muur en de stille schoonheid van de kalligrafie: in "De muren spreken" komt het allemaal samen. Een verhaal  van mensen, muren en woorden.

 

Vanaf 29 oktober 2018 hangen in de kloostergang van de Mariënhof in Amersfoort 55  kalligraffiti kunstwerken, poëzie op muren.

Italië is het land van de pokdalige, gebochelde, ongemanierde muren, maar ook van de naïeve, spontane, altijd weer verfrissende vernieuwing. Muren als abstracte kunstwerken, als gedichten die wachten om gelezen te worden. De foto's van de naakte muren zijn bewerkt met kalligraffiti, mooie letters voor mooie Italiaanse woorden. "De Muren Spreken" is een internationaal project. Vijfenvijftig woorden, aangereikt door vijfenvijftig mensen die een bijzondere band hebben met de Italiaanse taal:  schrijvers, dichters, zangers, vertalers, leraren, kunstenaars. Vijfenvijftig woorden die iets zeggen over Italië of over de woordgever zelf. Vijfenvijftig kalligrafen uit dertien landen goten de woorden in de juiste vorm, rekening houdend met de betekenis, het ritme, het gevoel van het woord. Het resultaat een ode aan Italië en de Italiaanse taal. Vervolgens werden woorden op vijfenvijftig foto's van Italiaanse muren geplaatst.

Deze expositie is naar Nederland gehaald op initiatief van Dante Alighieri Amersfoort en Dante Alighieri Antwerpen, met ondersteuning van de Gemeente Amersfoort , Dante Alighieri Rome en het Istituto di Cultura Italiana Brussel.

Meer info in de brochure