La dea fortunata

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
30 nov. 2020 12:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Filmavonden
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
3 dec. 2020 19:15 - 21:00
Locatie
De Lieve Vrouw

La dea fortunata

Donderdag 3 december a.s. film met Dante: de première van La Dea Fortunata.

La Dea fortunata is de nieuwste film van Ferzan Özpetek ("Hamam, Il Bagno Turco", "Harem Suaré", "La Finestra di fronte", "Mine Vaganti"). De film was begin dit jaar een aantal weken de best bezochte film van Italië.  De productie werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award voor Best Actress (Jasmine Trinca) en met de FICE-award, een prestigieuze Italiaanse filmprijs.

Het is een warme menselijke film die zeer passend is in de november/december periode. 
Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro's beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en  moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven..

"Goed geregisseerde kwaliteitscast!" - the Hollywood Reporter

"Uit het leven gegrepen met veel warme en hoopgevende momenten" - the Hollywood Reporter

"Bovenal een geweldige humane film!" - Corriere della sera

"Teder en ontroerend" - Ciak

"Een fijngevoeligheid die doet denken aan Hamam il bagno turco, een diepte van gevoelens die verwijst naar Le Fate Ignoranti en de krachtige levendigheid van Mine Vaganti: dat is La Dea Fortuna" - Artwave.it