La paranza dei bambini

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Filmavonden
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
3 okt. 2019 19:00 - 21:00
Locatie
De Lieve Vrouw

La paranza dei bambini

Zes tieners willen het maken in de Napelse misdaadscene. Ze aarzelen niet om te schieten om de controle over de buurt over te nemen. Verfilming van de roman van Roberto Saviano die ook al veel succes oogstte met 'Gomorra'.

De vijftienjarige Nicola (Fransesco Di Napoli) woont met zijn moeder en broer in de wijk Sanità, al eeuwen gedomineerd door maffiageweld. Als aanvoerder van een groep hangjongeren droomt hij van de decadente lifestyle die de lokale maffia tentoonspreiden: designer kleren en VIP behandeling in de nachtclub.

De zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Ze willen snel geld willen verdienen, indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra maffia. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug te schieten. Nicola daagt de oude garde uit om zelf de top te kunnen bereiken. Maar als hij verliefd wordt, belandt hij tussen twee vuren.

Dit schokkende portret beleefde de wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn 2019 en won de Zilveren Beer voor Beste Scenario.

De film is gebaseerd op de roman 'La paranza dei bamibini' (de kinderen in de sleepnetten) van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano die ook het scenario voor de film schreef. De titel verwijst naar de naam van een juridisch onderzoek naar de kinderen die door de Camorra als volwassenen worden ingezet. Van Saviano’s debuutroman 'Gomorra' werden wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht en hij leeft vanwege dit boek al meer dan tien jaar lang een ondergedoken en zwaarbeveiligd bestaan.