Webinar: Genezen in Rome

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Online evenementen
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
25 feb. 2021 20:00 - 21:45
Locatie
Online

Webinar: Genezen in Rome

25 februari Dante webinar Genezen in Rome

Dit webinar door Sandrina Bokhorst vervangt de geplande lezing van Daniela Tasca over de geschiedenis van de Siciliaanse keuken. De  lezing van Daniela wordt verplaatst naar december.

In deze corona tijd neemt Sandrina Bokhorst ons mee naar Rome en laat ons zien hoe de Romeinen vroeger reageerden op een pandemie. Maar haar webinar gaat niet alleen over de terugkerende pest-epidemieën. De dokter, de priester en de bestuurder werken al meer dan 20 eeuwen samen om mensen te genezen in de Eeuwige Stad. We maken een virtuele wandeling door Rome om getuigen te vinden van een rijke medische geschiedenis. Deze webinartour gaat van het Tibereiland naar de Pincio en van de vroegste oudheid tot de moderne tijd. Waar en hoe kon de zieke mens hulp verwachten? Een ongebruikelijke dwarsdoorsnede van de geschiedenis van Rome, die verrassende parallellen laat zien met onze huidige crisis-tijd. 


Hoe kunt u het webinar volgen?

U volgt het webinar via uw computer, bij voorkeur een desktop of een laptop/macbook. U heeft een (stabiele) internet connectie nodig.

Om het webinar te volgen dient u zich aan te melden, net zoals u zich aanmeldt voor een Dante lezing of film. Het webinar wordt op 25 februari van 20.00 – 21.30 uur live uitgevoerd. Een dag van te voren ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld de link waarmee u toegang krijgt. Na afloop is het webinar nog 48 uur als replay beschikbaar voor degenen die zich hebben aangemeld.
Dit webinar organiseren we samen met Sandrina Bokhorst, eigenaar van Persoonlijk Rome (zie hieronder). Aan het eind van het webinar stellen we u een paar vragen over uw bevindingen. Uw reacties nemen we mee bij de organisatie van volgende online evenementen.

 

Sandrina Bokhorst is historica en gespecialiseerd in de stadsgeschiedenis van het oude Rome. In 2006 richtte zij Persoonlijk Rome op, een gespecialiseerd reisbureau voor Rome in Nederland.  Persoonlijk Rome biedt programma’s op maat voor particulieren en organisaties met persoonlijke gidsen.  Naast maatwerkreizen organiseert Sandrina verdiepende webinars over Rome en heeft ze een blog: ‘’Sandrina over Rome’’ . Ze woont afwisselend in Rome en Schiedam.
Wilt u de nieuwsbrief van Sandrina Bokhorst ontvangen, stuurt u haar dan een email: 
sandrina@persoonlijkrome.nl

Taal: Nederlands

Foto: Sandrina Bokhorst

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen