Taalcursussen

Dante Alighieri Amersfoort start eenmaal per jaar, in september, met de jaarcurussen Italiaans.Daarnaast start Dante Alighieri Amersfoort eenmaal per jaar, in april, met een kortdurende Italiaanse vakantiecursus. 

De jaarcursussen bestaan uit 25 lessen, van elk 1,5 uur. Tijdens vakanties is er geen les. De exacte data worden in de les gecommuniceerd. 

De cursussen worden verzorgd door ervaren, vooral italiaanse docenten. Zij geven cursussen op alle niveaus; van beginners tot conversatielessen voor gevorderden. 

De cursussen vinden vooral plaats in de avond, te weten op maandag, dinsdag en woensdagavond. Daarnaast zijn er ook enkele cursussen op de donderdagochtend en middag. 

Er zijn op dit moment vier locaties waar de cursussen verzorgd worden. De adressen van de locaties waar de cursussen plaatsvinden vindt u op het tabblad 'locaties'.

Het deelnemen aan een jaarcursus bedraagt €210, exclusief lesmateriaal + lidmaatschap (€20 per persoon, €30 voor een koppel). 


Taalniveaus

Dante Alighieri Amersfoort  werkt met een internationaal erkende standaard voor taalniveau-aanduiding, het zogenaamde Common European Framework of Reference, dat in het Nederlands het Europees Referentiekader wordt genoemd. Dankzij deze internationale standaard weet u altijd op welk taalniveau u een cursus volgt. Deze niveau-aanduiding wordt tevens vermeld op het certificaat van de PLIDA mocht u hier vrijwillig willen deelnemen aan dit examen.

De niveaus lopen van A1 en A2 (basisgebruiker), via niveaus B1 en B2 (gevorderde) tot niveau C1 (zeer gevorderde).

Voor een overzicht van de vaardigheden die u per niveau moet beheersen en toetsen om te bepalen op welk niveau u zit, het tabblad 'Taalniveaus en instaptoetsen'. 

Dante Alighieri Amersfoort biedt cursussen aan waarbij u in 6 cursusjaren op het niveau B1 zit.

  • De jaarcursussen 'Italiaans - jaar 1' en 'Italiaans - jaar 2' brengen u op het niveau A1.
  • De jaarcursussen 'Italiaans - jaar 3' en 'Italiaans - jaar 4' brengen u op het niveau A2.
  • De jaarcursussen 'Italiaans - jaar 5' en 'Italiaans - jaar 6' brengen u op het niveau B1.  
  • Vervolgens bieden we 'Conversatielessen Italiaans' aan die op het niveau B1/B2 zitten.

Voor uitgebreide beschrijvingen per cursus, zie het tabblad 'Cursus beschrijvingen'. U leest hier per cursus wat er behandeld wordt.


Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor een cursus? Hartstikke leuk! Dit kan in het menu, bij het tabblad 'Taalcursussen' en dan 'Inschrijven cursus 2018/2019' of 'Inschrijven conversatie 2018/2019'. Vind hier de cursus die u wilt doen, vul uw gegevens in en geef aan hoe u wilt betalen en dan bent u cursist. 

Nog iets meer uitleg nodig? Dat kan! In het menu, tabblad 'vereniging' treft u het stappenplan om lid/cursist te worden. 

Stappenplan lid/cursist worden bij Dante Amersfoort