Nieuws

Film met Dante: LORO

Film met Dante: LORO

22 november a.s. vertoont De Lieve Vrouw weer een mooie Italiaanse film in samenwerking met Dante Alighieri Amersfoort: LORO

Silvio Berlusconi (Toni Servillo) beroert de gemoederen als geen ander. De bejubelde regisseur Paolo Sorrentino ('La grande belezza') schetst in dit psychologisch drama een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest.

Hij is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Hij bouwde een media-imperium uit, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. Silvio Berlusconi (Toni Servillo) beroert de gemoederen als geen ander. De bejubelde regisseur Paolo Sorrentino schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest: zijn echtgenote heeft genoeg van zijn uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af, het doek valt over zijn politieke carrière… Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden? Een fascinerende blik achter het masker: wat drijft één van de meest intrigerende figuren van onze tijd?

'Loro' is een fascinerende blik achter het masker van een politicus met negen levens, weergaloos gestalte gegeven door topacteur Toni Servillo ('La grande bellezza', 'Il divo').

De film duurt 151 minuten, dus we beginnen iets vroeger dan normaal. Kaartjes dienen minimaal een half uur voor de voorstelling te worden opgehaald, maar dat kan natuurlijk ook een dag eerder!

Entree: 10 euro, korting 2 euro voor leden Dante Alighieri of pashouders DLV
Opgeven via de website van Dante Alighieri of middels een mailtje aan organisatoreventi@dante-amersfoort.nl

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen