Taalcursussen

Waarom je een cursus Italiaans wilt volgen bij Dante Alighieri Amersfoort: 

  • Hoge kwaliteit docenten
  • Taalcursussen volgens de richtlijnen van Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri (PLIDA).
  • Scherpe prijzen
  • Niveaus kunnen desgewenst gecertificeerd worden (PLIDA examen)
  • De lessen zijn aantrekkelijk, gevarieerd en doeltreffend.

Je kunt elk jaar  in september starten met de jaarcurussen Italiaans. In februari start de intensieve cursus Italiaans jaar 1. Daarnaast start Dante Alighieri Amersfoort eenmaal per jaar, in april, met een kortdurende Italiaanse vakantiecursus. 

De jaarcursussen bestaan uit 25 lessen, van elk 1,5 uur. Tijdens vakanties is er geen les. De exacte data worden in de les gecommuniceerd. De intensieve cursus bestaat uit 15 lessen van 2,5 uur. 

De cursussen worden verzorgd door ervaren, hoofdzakelijk Italiaanse docenten. Zij geven cursussen op alle niveaus; van beginners tot conversatielessen voor gevorderden. 

De cursussen vinden vooral plaats in de avond, te weten op maandag, dinsdag en woensdagavond. Daarnaast zijn er ook enkele cursussen op de donderdagochtend en -middag. 

Er zijn op dit moment vier locaties waar de cursussen verzorgd worden. De adressen van de locaties waar de cursussen plaatsvinden vindt u op het tabblad 'locaties'.

De kosten voor het deelnemen aan een jaarcursus bedragen €275 en is samengesteld uit cursusgeld (€255) en contributie (€20), exclusief lesmateriaal. Genoemde bedragen gelden voor het seizoen 2022-2023.


Taalniveaus

Dante Alighieri Amersfoort  werkt met een internationaal erkende standaard voor taalniveau-aanduiding, het zogenaamde Common European Framework of Reference, dat in het Nederlands het Europees Referentiekader wordt genoemd. Dankzij deze internationale standaard weet u altijd op welk taalniveau u een cursus volgt. Deze niveau-aanduiding wordt tevens vermeld op het certificaat van de PLIDA mocht u hier vrijwillig willen deelnemen aan dit examen.

De niveaus lopen van A1 en A2 (basisgebruiker), via niveaus B1 en B2 (gevorderde) tot niveau C1 (zeer gevorderde).

Voor een overzicht van de vaardigheden die je per niveau moet beheersen en voor toetsen om te bepalen op welk niveau je zit, zie het tabblad 'Taalniveaus en instaptoetsen'. 

Dante Alighieri Amersfoort biedt cursussen aan waarbij je in 6 cursusjaren op het niveau B1 zit.

  • De jaarcursussen 'Italiaans - jaar 1' en 'Italiaans - jaar 2' brengen je op het niveau A1.
  • De jaarcursussen 'Italiaans - jaar 3' en 'Italiaans - jaar 4' brengen je op het niveau A2.
  • De jaarcursussen 'Italiaans - jaar 5' en 'Italiaans - jaar 6' brengen je op het niveau B1.  
  • Conversatielessen vanaf niveau A2 tot en met nivevau C1

Voor uitgebreide beschrijvingen per cursus, zie het tabblad 'Cursus beschrijvingen'. Je leest hier per cursus wat er behandeld wordt.

Inschrijven

Wilt je je inschrijven voor een cursus? Fantastisch! Dit kan in het menu, bij het tabblad 'Taalcursussen' en dan 'Inschrijven cursus 2023/2024' of 'Inschrijven conversatie 2023/2024 of klik op deze link: Cursusoverzicht. Vind hier de cursus die je wilt doen, vul je gegevens in en geef aan hoe je wilt betalen en dan ben je cursist. 

Voordat je je kunt inschrijven als cursist, moet je eerst lid worden van Dante Amersfoort. Het lidmaatschap kost 20 euro per jaar. De reguliere cursusprijs is 255 euro per jaar.