Veelgestelde vragen

Mocht de cursus niet doorgaan, wanneer hoor ik dat?

Wij proberen uiterlijk zeven dagen van tevoren cursisten te informeren als een cursus onverhoopt niet door mocht gaan.  Hoe weet ik of de cursus, waarvoor ik me heb ingeschreven, doorgaat?

Ook als de cursus doorgaat ontvang je daarvan bericht zodat je , indien nodig, de boeken kunt bestellen.Wanneer beginnen de cursussen?

Het cursusseizoen begint op maandag 25 september 2023.

Krijg ik geen reactie na mijn aanmelding?

Je krijgt een automatische bevestiging. Je ontvangt bericht als de cursus doorgaat of als de cursus niet doorgaat wegens gebrek aan voldoende inschrijvingen. 

 


Bij hoeveel aanmeldingen gaat de cursusgroep door?

Deelname van 7 personen is het minimum. Het maximum is 12 personen per groep. 


Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?

Je ontvangt van de cursusorganisator per e-mail  een lijstje met e-mailadressen van je medecursisten en van je docent. Laat één van je medecursisten weten als je verhinderd bent. Zo komt het bericht het eenvoudigst en op tijd aan. Handig is om tijdens de eerste les een whatsappgroep aan te maken.

 


Is er een mogelijkheid om een test te doen om mijn niveau te bepalen?

Op de website, onder het tabblad 'taalniveaus en instaptoetsen' vind je de documenten die je de mogelijkheid bieden om een toets te maken. Op basis van de uitkomst kun je jouw niveau bepalen. Mocht dit nog vragen oproepen, dan kun je contact opnemen met de cursusorganisator (cursusorganisator@dante-amersfoort.nl).

 Wat is de studiebelasting van de cursus naast de lessen?

Studiebelasting is heel persoonlijk en van diverse factoren afhankelijk. Voor de jaarcursus geldt gemiddeld 1,5 à 2 uur per week. Kan ik nog van niveau wisselen als blijkt dat mijn groep voor mij te hoog of te laag is en niet aansluit bij mijn niveau?

Gedurende de eerste 3 lessen bestaat de mogelijkheid om in overleg met de docent van niveau te wisselen als je niet op het voor jou geschikte niveau zit. Overleg dit met de docent, en geef  deze wijziging uiteindelijk door aan de cursusorganisator (cursusorganisator@dante-amersfoort.nl)