Film met Dante: C'è ancora domani

Over dit evenement

Categorie
Filmavonden
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
25 jan. 2024 18:45 - 21:00
Locatie
Filmtheater De Lieve Vrouw

Film met Dante: C'è ancora domani

Het Italiaanse filmsucces C’È ANCORA DOMANI komt 21/03 uit in de Nederlandse bioscoop. 

C’e Ancora Domani is een stijlvol en krachtig melodrama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man.

De film van Paola Cortellesi werd op het afgelopen Rome Film Fest al bekroond met de Special Jury Prize, Special Mention for First Feature en de Audience Award voor de publieksfavoriet.
De film trok daarna in Italië al meer dan 3 miljoen bezoekers. Daarmee het de best bezochte film van 2023, maar ook de meest succesvolle Italiaanse van de afgelopen vijf jaar.

De film is eind januari te zien op Filmfestival Oostende (FFO24) waarbij Paolo Cortellesi ook aanwezig zal zijn. De film gaat vervolgens in première op 21 maart.  Maar op donderdag 25 januari kun je deze film al zien als super-voorpremière Film met Dante bij De Lieve Vrouw Amersfoort!

Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in Rome. Het is 1946 en de mensen in de stad balanceren tussen de bevrijdingsroes en de tekorten van de voorbije oorlog. Delia is het zorgende type die heeft leren omgaan met haar tirannieke man. De familie is opgewonden want hun dochter gaat zich verloven. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven… Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

C’e Ancora Domani is de eerste speelfilm geregisseerd door Paola Cortellesi,, Zij wordt algemeen beschouwd als één van de meest veelzijdige artiesten in de Italiaanse filmwereld, Paola Cortellesi is actrice, scenarioschrijver en auteur, tevens winnares van diverse David di Donatello Awards . Ze maakt  haar regiedebuut met een origineel drama dat zich afspeelt in de periode na de Tweede Wereldoorlog. De mannelijke hoofdrol is van Valerio Mastandrea, bekend uit “Perfetti Sconosciuti”.

108 min.. - Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld 

Na de film, rond 21.00 uur,  willen wij graag samen met de aanwezige leden van Dante Amersfoort een toost uitbrengen op het nieuwe jaar

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen