La Chimera

Over dit evenement

Categorie
Filmavonden
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
4 apr. 2024 18:45 - 20:50
Locatie
De Lieve Vrouw Amersfoort

La Chimera

Première van de nieuwe film van regisseur Alice Rohrwacher (La meraviglie en Lazzaro felice). Ook deze film wordt gekenmerkt door Italiaanse families, kritiek op het kapitalisme en bovennatuurlijke nmensen en gebeurtenissen.Deze film duurt 130 minuten, dus bereid je voor op lang genieten!

Een jonge archeoloog werkt met een bizarre bende grafrovers om Italiaanse kunstschatten te plunderen.
Arthur (Josh O’Connor, Only YouGods Own Country, maar misschien vooral bekend als prins Charles in The Crown) is een archeoloog die net uit de gevangenis komt. Arthur woont in een smerige sloppenwijk in de heuvels. Daar hangt hij rond met een Fellini-achtig peloton van grijnzende, kibbelende, grafplunderende troubadours, wier inkomen theoretisch afkomstig is van het vermaken van de lokale bevolking met hun gezang. Het is echter algemeen bekend dat ze deel uitmaken van de bloeiende verborgen markt in gestolen kunstschatten. Die schatten verkopen ze vervolgens voor een fractie van hun waarde aan een louche handelaar die de valse herkomstdocumenten vervaardigt, waarmee ze legaal voor een fortuin kunnen worden doorverkocht aan buitenlandse kopers.
Omdat Arthur met behulp van een wichelroede kan vertellen waar onschatbare Etruskische oudheden begraven liggen, wordt hij zo’n beetje de baas van de bende. Dat doet hij niet voor een fortuin. Hij denkt, in zijn krankzinnige verdriet, dat hij op deze manier herenigd zou kunnen worden met zijn verloren geliefde, Benjamina.
Deze nieuwe film van regisseur Alice Rohrwacher is een betoverende fantasiekomedie over verloren liefde: praatziek, luidruchtig en feestelijk in haar absoluut kenmerkende stijl. Het is een film die bruist en wemelt van het leven, met personages die vechten, zingen, stelen en ons kijkers rechtstreeks aanspreken.

Bekijk hier al vast de trailer.

Taal: Italiaans en Engels