Pompeï en Herculaneum

Over dit evenement

Categorie
Lezingen
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
23 feb. 2023 20:00 - 21:30
Locatie
Fonteinkerk

Pompeï en Herculaneum

Pompeï en Herculaneum

Kunsthistoricus Lisette Le Blanc vertelt ons in haar lezing wat de wereldberoemde opgravingen in Pompeï en Herculaneum ons leren. Deze stadjes werden in 79 nC  bedolven onder een aslaag afkomstig van de Vesuvius die toen heftig uitbarstte. Het leven daar werd als het ware bevroren en dat biedt ons nu tweeduizend jaar later een inkijkje in het leven van de Romeinen toen. Velen zullen dit al in levende lijve hebben gezien, anderen willen het nog zien.

Het Drents Museum te Assen presenteert van 20 november tot en met 26 maart een bijzondere tentoonstelling over Pompeï en Herculaneum. De tentoonstelling vertelt het dramatische verhaal, maar gaat vooral over de mensen die in deze twee steden woonden en werkten.  In haar lezing zal Lisette zal ook vertellen wat er in Assen te zien valt.


Kunsthistoricus Lisette Le Blanc geeft  lezingen en cursussen aan diverse hovo's en volksuniversiteiten. Ook geeft ze op verzoek huiskamerlezingen en rondleidingen in musea en organiseert ze cultuurreizen in binnen - en buitenland.

Taal:  Nederlands

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen