The Last Ride of the Wolves

Over dit evenement

Categorie
Filmavonden
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
17 feb. 2022 19:00 - 20:30
Locatie
De Lieve Vrouw

The Last Ride of the Wolves

The Last Ride of the Wolves is ondanks de titel een Italiaanse film en was een inzending voor her IFFR 2022. Het is een Nederlands-Italiaanse coproductie, de taal in de film is Italiaans..

 

Nog één laatste overval voor het pensioen... Dankzij deze misdaadfilm vergeet je wat je denkt te weten over de Italiaanse criminaliteit uit misdaadfilms, boeken en series.

Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor aan een gokverslaving, beraamt zijn laatste grote overval. Hiervoor herenigt hij De Wolven, een bende van Noord-Italiaanse kermisexploitanten die bijbeunen als criminelen.

Met de overval op een geldwagen die 12 miljoen euro vervoert, hopen ze zichzelf van een goed pensioen te voorzien en kunnen ze hun clandestiene beroep een laatste eer bewijzen. Pasquale is zich er echter niet van bewust dat dit niet de enige roof is die plaatsvindt.

Based on a true crime. Dit eigenzinnige speelfilmdebuut van Alberto de Michele, op het snijvlak van documentaire en fictie, is geselecteerd voor IFFR's Bright Future. "In mijn werk infiltreer ik in duistere criminele werelden met de kennis van een insider. Ik ‘steel’ verhalen van ‘andere’ dieven en gebruik ze voor mijn eigen doeleinden. Dit is zonder twijfel de grootste overval van mijn leven tot nu toe”, aldus De Michele.

Tickets zijn tot uiterlijk 14 februari te bestellen via Dante, na inloggen. Ledenprijs € 9,00, introducé's € 11,00. Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang met bestellen.

Locatie: De Lieve Vrouw Amersfoort.
Aanvang: 19.00 uur.