Nieuws

Auteur Paolo Cognetti bezoekt Nederland

B O E K B E R I C H T 

Auteursbezoek: 11 – 13 januari (op zaterdag 13 januari in de boekhandel Den Boer in Baarn, van 15.00-16.00)

Paolo Cognetti – De acht bergen

oorspronkelijke titel: le otto montagne / paperback | isbn  978 90 234 6641 3 │ 240 pag. │ € 19,99 | ook verkrijgbaar als ebook

Paolo Cognetti werd bekroond met de Italiaanse literatuurprijzen de Premio Strega & Premio Strega Giovani. Ook won hij de Franse literatuurprijs Prix Médicis étranger.

Deze auteur brengt van donderdag 11 januari tot en met zaterdag 13 januari een bezoek aan Nederland (Den Haag en Baarn).

  • Auteursbezoek: donderdag 11 tot en met zaterdag 13 januari.  
  • Op vrijdagavond 12 januari is hij te gast bij BorderKitchen in Den Haag.
  • Op zaterdag 13 januari bezoekt Paolo Cognetti Paagman Boeken in Den Haag en boekhandel Den Boer in Baarn

Verkozen tot Beste roman van het jaar door o.a. HUMO (#1), De Volkskrant (#4), Algemeen Dagblad (#3), DWDD Boek van de Maand

‘Een magistraal verhaal.’ – De Morgen *****

‘Uitzonderlijk goed. Liefdevol, rauw en meer dan betrokken.’ – NRC Handelsblad ****

‘Een fonkelende roman.’ – De Groene Amsterdammer

‘Uiterst elegant.’ – HUMO

‘Een prachtig boek over eenzaamheid, familierelaties en vriendschap.’ – Trouw

‘Mooi en weemoedig.’ – De Standaard ****

9e Druk! Meer dan 50.000 exemplaren verkocht sinds verschijnen in september!

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlate huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. Eerder verscheen in vertaling Sofia draagt altijd zwart, dat genomineerd werd voor de Premio Strega. De acht bergen betekende zijn definitieve doorbraak in Italië, en wereldwijd. De rechten van het boek werden nog voor verschijnen aan meer dan dertig landen verkocht. In Nederland en België kreeg het boek ook waanzinnige recensies en de roman komt op vele jaarlijstjes terug.

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen