Nieuws

I Muri Parlano

Expositie I Muri Parlano

Van Genua tot Palermo. Van addiopizzo tot viadanza. De kracht van de taal, de ruwe schoonheid van een muur en de stille schoonheid van de kalligrafie: in "De muren spreken" komt het allemaal samen. Een verhaal van mensen, muren en woorden.

Van 29 oktober 2018 t/m 27 januari 2019 hangen in de kloostergang van de Mariënhof in Amersfoort 55 kalligraffiti kunstwerken, poëzie op muren.

Helaas is de expositie I Muri Parlano in de Mariënhof (voortijdig) beëindigd door onverwachte verbouwingswerkzaamheden in de Mariënhof. 

Gemist? Gelukkig hebben we de foto's nog. Het boek met alle 55 foto's en een toelichting bij de werken/woorden in drie talen (Nederlands, Italiaans en Engels) is te koop voor € 25,00. Neem contact op met organisatoreventi@dante-amersfoort.nl

Italië is het land van de pokdalige, gebochelde, ongemanierde muren, maar ook van de naïeve, spontane, altijd weer verfrissende vernieuwing. Muren als abstracte kunstwerken, als gedichten die wachten om gelezen te worden. De foto's van de naakte muren zijn bewerkt met kalligraffiti, mooie letters voor mooie Italiaanse woorden. "De Muren Spreken"is een internationaal project. Vijfenvijftig woorden, aangereikt door vijfenvijftig mensen die een bijzondere band hebben met de Italiaanse taal: schrijvers, dichters, zangers, vertalers, leraren, kunstenaars. Vijfenvijftig woorden die iets zeggen over Italië of over de woordgever zelf.Vijfenvijftig kalligrafen uit dertien landen goten de woorden in de juiste vorm, rekening houdend met de betekenis, het ritme, het gevoel van het woord. Het resultaat een ode aan Italië en de Italiaanse taal.Vervolgens werden woorden op vijfenvijftig foto's van Italiaanse muren geplaatst.

Deze expositie is naar Nederland gehaald op initiatief van Dante Alighieri Amersfoort en Dante Alighieri Antwerpen, met ondersteuning van de Gemeente Amersfoort , Dante Alighieri Rome en het  Istituto di Cultura Italiana Brussel.

Meer informatie vindt u in de brochure

Adres en openingstijden:
Mariënhof
Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur totdat de wijnbar sluit (circa 22.30 uur)

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen