Nieuws

Vacature Secretaris

Als vereniging willen we graag onze leden de mogelijkheid bieden om de Italiaanse cultuur en taal actief met elkaar te beleven. We organiseren taalcursussen, film, koffie- en borrelavonden en lezingen. Minder zichtbaar voor de leden is het werk dat ‘achter de schermen’ plaats vindt door de secretaris. Vanaf 1 januari 2020 komt de volgende vacature vrij;

VACATURE SECRETARIS

Welke taken horen bij de Secretaris?

 1. Het verzorgen van maandelijkse nieuwsbrieven aan de leden en cursisten
 2. Het beheren van de mail secretariaat@dante-amersfoort.nl
 3. Organisatie van de algemene ledenvergadering in december
  • Opmaak jaarverslag
  • Bepaling agenda
  • Notuleren van de vergadering
 4. Het publiceren van relevante informatie op de website (o.a. nieuws / lezingen)
 5. Het plannen van de bestuursvergaderingen en het zorgdragen voor de agenda en het vastleggen van besluiten en actiepunten.
 6. Het bijwonen van bestuursvergaderingen (1 x in de 3 maanden / ongeveer 4 x in het jaar) en het deelnemen aan de Algemene Ledenvergadering (1 x per jaar in december)
 7. Het meedenken en beslissen over bestuurlijke zaken.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste communicatieve vrijwilliger met passie voor Italië, die op gestructureerde wijze zijn/haar ondersteunende bijdrage aan de organisatie levert.

Hoeveel tijd komt er bij kijken?

Gemiddeld kost het 2-4 uur in de maand gedurende 10 maanden, naar eigen inzicht te verdelen over de weken.

Piekbelasting is er in september, als er veel mails te beantwoorden zijn van nieuwe leden/cursisten. En tevens in november bij de voorbereiding van de algemene ledenvergadering (1 dag extra werk). Daarnaast komt het bestuur 4 à 5 avonden in het jaar bij elkaar.

Bij de start van de functie zal er uiteraard een kennisoverdracht plaats vinden.

Ben je communicatief sterk, werk je graag gestructureerd en vervul je graag een ondersteunende rol in een dynamisch, actief bestuur? Is Italië het land, waar je blij van wordt en deel je graag je visie over het succesvol organiseren van cursussen en allerlei evenementen, als mede bestuurslid? Dan zou dit wel eens de juiste functie voor je kunnen zijn.

Wees welkom om te reageren en je reactie te sturen aan secretariaat@dante-amersfoort.nl

Uiteraard ben je welkom om al je vragen te stellen aan onze huidige secretaris Astrid Horlings. Dit kan via whatsapp of sms naar mobiel tel.nr.06-22072514.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen