Nieuws

VERA

VERA

Het innemende Italiaanse VERA is onlangs verkozen tot beste Film op het Les Arcs Filmfestival.
VERA had de wereldpremière op Filmfestival Venetië en is daar ook al bekroond met de Orrizonti Awards voor Best Actress en Best Direction. De film is tevens geselecteerd door International Filmfestival Rotterdam 2023 (tijdens IFFR zijn de regisseurs en actrice Vera Gemma aanwezig).

De film gaat 16 februari in première in de filmtheaters en Arthouse cinemas.

Vera is een actrice van middelbare leeftijd en woont in Rome waar ze zich begeeft in de high-society. Ze heeft moeite met het vinden van werk want voor iedereen blijft ze "de dochter van Giuliano Gemma", een bekende filmster. Als haar chauffeur een jongetje aanrijdt raakt ze betrokken bij het leven van hem en zijn jonge vader. Ze doet alles om het eenvoudige gezin te helpen maar ook daar blijkt ze slechts een speeltje in de handen van anderen...  

* Italiaanse speelfilm die ten volle inzicht geeft in dat "typische Italiaanse leven"
* Hartverwarmend en sympathiek verhaal over een vrouw van middelbare leeftijd op een keerpunt in haar leven
* Uitstekend acteerwerk door de hoofdactrice (bekroond op FF Venetië)

Bekijk de trailer

WINACTIE: We mogen van de distributeur Arti Film  2x2 vrijkaarten verloten onder onze leden voor deze  film. Om in aanmerking te komen voor deze vrijkaarten moet je wel iets doen: bekijk de trailer en beantwoord de volgende vraag: welke kleuren hebben de hoeden van Vera? Mail je antwoord en je naam en adres naar: organisatoreventi@dante-amersfoort.nl . Winnaars krijgen persoonlijk bericht.