Nieuws

Zomerfilm met Dante en winactie!

Zomerfilm met Dante en winactie!

Ook deze zomer kun je weer actief bezig blijven met de mooie Italiaanse taal. En niet alleen op vakantie, ook in Nederland. Er draaien deze zomer diverse Italiaanse films in de filmhuizen: Piccolo Corpo, Il Buco en Mascarpone.
De eerste film, Piccolo Corpo is op 27 juli a.s. Film met Dante, voor meer informatie en inschrijven kijk op de website.

Van de film IL BUCO mogen we van Imagine film 2x2 vrijkaarten verloten onder onze leden. Il Buco van regisseur Michelangelo Frammartino, gaat op 23 juni in premiére. In het prachtige Calabrische landschap ontdekt een groep wetenschappers een nog niet in kaart gebrachte grot. Ze besluiten af te dalen. Het wordt een expeditie naar het binnenste van de aarde, waar de tijd stil lijkt te staan. (lees onderaan meer over de film)

Wil je kans maken op deze vrijkaarten voor deze visuele ode aan het Italiaanse landschap en fijne onthaastfilm, stuur dan z.s.m. een mail met in de onderwerpregel "Winactie Il Buco" en je naam/adres/telefoongegevens aan organisatoreventi@dante-amersfoort.nl.
De vrijkaarten kunnen worden ingeleverd bij alle bioscopen en filmtheaters waar de film draait en die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten. De kaarten zijn geldig gedurende de gehele periode dat de film te zien is. Reserveren is aanbevolen.

 

Synopsis IL BUCO
I
n 1961 maakt een groep onverschrokken wetenschappers een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot. Voor het eerst verkennen zij de bodem van de maar liefst zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto. Gadegeslagen door een oude schaapherder zakken de speleologen langzaam de donkerte in. Waar de herder de omgeving op zijn duimpje kent, tasten zij letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier naar beneden te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is.
Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino (Le Quattro Volte) op meesterlijke wijze een expeditie naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Het levert een unieke bioscoopervaring op, waarmee Frammartino een visuele hommage brengt aan het prachtige Calabrische landschap. Il Buco ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de mystieke schoonheid van de film bekroond werd met de Juryprijs.

Bekijk hier de trailer.

De trekking van de winnaars voor de vrijkaarten voor Il Buco heeft inmiddels plaatsgevonden en de prijswinnaars hebben bericht en de vrijkaarten ontvangen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen