Italiaans Intensief jaar 1, voorjaar 2022

Over dit evenement

Categorie
Taalcursussen
Organisator
Docenten
Datum en tijd
10 mrt. 2022 21:00 - 4 jul. 2022 19:00
Locatie
De Eshof, Veenslag 16, Hoevelaken

Italiaans Intensief jaar 1

Periode 21 maart - 27 juni 2022

Je bent verliefd op Italië, de Italiaanse taal en cultuur. Je gaat misschien vaak naar Italië op vakantie en je wilt je verstaanbaar kunnen maken. De beginnerscursus Italiaans bij Dante Alighieri Amersfoort is dan echt iets voor jou. Of je nu op vakantie een beetje Italiaans wilt kunnen spreken, of in het zakelijke leven contacten moet onderhouden met Italiaanse klanten, met deze beginners cursus start  jouw kennis en kunde van de Italiaanse taal en cultuur.

 

Vanaf februari 2020 organiseert Dante Alighieri Amersfoort de cursus ‘Italiaans intensief jaar 1’.  De taalcursus Italiaans Intensief jaar 1 is bedoeld voor beginners die in hoog tempo willen toewerken naar niveau A1. In 15 lessen van 1,5 uur werkt u aan 4 taalvaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken.

 

Na deze cursus kunt u -als u dat wilt- doorstromen naar de jaarcursus Italiaans jaar 1 of 2 in september 2022.

 

Docent

De cursus wordt gegeven door een Italiaanse docent.

 

Inhoud cursus / leerdoelen

Gedurende deze cursus ontwikkelt u een basiskennis van het Italiaans. Luister-, lees- en schrijfoefeningen maken deel uit van de lessen. U leert de voornaamste beginselen van de grammatica en u verwerft de woordenschat van het alledaagse Italiaans. Aan het eind van het cursusjaar bent u in staat tot het voeren van eenvoudige gesprekken, begrijpen van eenvoudige teksten en het zelf schrijven daarvan. Tijdens de lessen wordt veel aandacht geschonken aan verschillende aspecten van de Italiaanse gebruiken en gewoontes. Naast de lesboeken zal tevens gebruik gemaakt worden van door de docent aangegeven materiaal ter verbreding en verdieping van de lesstof.

 

Vereiste voorkennis

Niet.

 

Werkvormen

De docent werkt aan de hand van het boek, en legt in de groep de grammatica en lessen. Er wordt regelmatig in tweetallen of kleine groepjes gewerkt.

 

Aantal zelfstudie uren

Ca. 2-3 uur per week.

 

Lesmateriaal

Allegro Nuovo 1, tekstboek en werkboek (uitgeverij Intertaal). Via de website van 'Intertaal' kunt u de boeken bestellen. U dient het materiaal zelf aan te schaffen. We gaan ervanuit dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

 

Voertaal

Afwisselend Italiaans en Nederlands.

 

Cursuslocatie

De Eshof, Veenslag 16, Hoevelaken. Er is een ruime parkeerplaats aanwezig, waar gratis geparkeerd kan worden.  

 

Kosten

€ 210,00 per persoon, inclusief lidmaatschap. Exclusief: lesmateriaal

 

Cursusdata en -tijden ‘Italiaans Intensief jaar 1’

maandagavond, 20.30-22.00 uur, vanaf 21 maart 2022

 

Voor meer informatie en om je in te schrijven ga je naar www.dante-amersfoort.nl

Voor inhoudelijke vragen: bel of mail naar Ineke Hurkmans, cursusorganisator Dante Alighieri Amersfoort op 06-11474603 of een mail sturen naar cursusorganisator@dante-amersfoort.nl

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien