L'Immensità

Over dit evenement

Categorie
Filmavonden
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
23 mrt. 2023 19:00 - 21:00
Locatie
Filmtheater De Lieve Vrouw

Première van deze film van Emanuele Crialese

De Spaanse (maar Italiaans sprekende) Penélope Cruz speelt in deze fim in het Rome van de jaren '70 een liefdevolle moeder, aan de rand van een zenuwinzinking.  Deze film is een autobiografisch familieportret van regisseur Emanuele Crialese.

Clara en Felice zijn met hun drie kinderen naar een nieuw appartement verhuisd. Het huwelijk is voorbij, maar scheiden is niet bespreekbaar. Clara projecteert al haar dromen over vrijheid op hun kinderen. Adriana, hun twaalfjarige dochter, moet toezien hoe de spanningen tussen haar ouders steeds groter worden. Ondertussen worstelt Adriana ook met haar gender identiteit. In haar hardnekkige streven om erkenning te krijgen voor het feit dat ze zich identificeert als jongen, wordt het toch al broze evenwicht binnen het gezin tot een breekpunt gebracht.

Penelope Cruz wordt in recensies voor L'Immensità vergeleken met een jonge Sophia Loren. Dat is niet zo gek, want ze spreekt opeens vloeiend Italiaans (Cruz is Spaans). L'Immensità is een bijzonder coming-of-age verhaal met het hart op de juiste plek. 

Bekijk de trailer hier.

WINACTIE
We mogen van de distributeur Paradiso films onder de leden van Dante Alighieri Amersfoort 2x2 tickets verloten voor deze film. Wil je in aanmerking komen: bestel een ticket via de website van Dante Amersfoort (dan ding je automatisch mee) òf stuur een mail met in de onderwerpbalk de titel van deze film en vermeld in de mail je naam en adres.