La storia culinaria della Sicilia

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
15 dec. 2021 00:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Lezingen
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
16 dec. 2021 20:00 - 22:00
Locatie
Fonteinkerk

La storia culinaria della Sicilia

La storia culinaria della Sicilia

Daniela Tasca ci porta in viaggio nella sua storia personale e familiare e nella storia millenaria della Sicilia.

Daniela Tasca (Palermo, 1966) è arrivata in Olanda nel 1989 come studentessa Erasmus e vi è rimasta. Crea programmi e scrive opere teatrali. Un tema importante nel suo lavoro è la vita dei migranti italiani nei Paesi Bassi (De Spaghettiflat, 2009) e 1001 italiani (2016). Attualmente fa ricerca sui migranti italiani nei Paesi Bassi durante la seconda guerra mondiale. Insieme ad altre istituzioni, organizza eventi culturali nei Paesi Bassi e in Italia.

 

De culinaire geschiedenis van Sicilië

Daniela Tasca neemt ons mee op een reis door haar persoonlijke en familiegeschiedenis en de duizendjarige geschiedenis van Sicilië.

Daniela Tasca (Palermo, 1966) kwam in 1989 naar Nederland als Erasmus studente en is gebleven. Ze is programmamaker en schrijft theaterstukken. Een belangrijk thema in haar werk is het leven van Italiaanse migranten in Nederland (De Spaghettiflat, 2009) en 1001-Italianen (2016). Momenteel is zij met een onderzoek bezig over Italiaanse migranten in Nederland in WO2. Samen met andere instellingen organiseert zij culturele evenementen in Nederland en in Italië.


Taal: Italiaans

 

Foto: Casa Di Maggio

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen