Nieuws

Vacature Cursuscoördinator

Houd jij van een combinatie van denken en doen? En ben jij op zoek naar een uitdagende (vrijwilligers)functie waarbij je ervoor zorgt dat er een aantrekkelijk en gevarieerd cursusaanbod Italiaans ligt, de planningen maakt voor de cursussen en onderzoek doet naar de kwaliteit van ons cursusaanbod? Zoek dan niet verder!

De vereniging Dante Alighieri Amersfoort zoekt een cursuscoördinator. Het betreft een functie voor circa 2-4 uur in de week. De cursus coördinator is verantwoordelijk voor het totale Italiaanse cursusaanbod van de vereniging.

 

Wat ga je bij ons doen?

Als cursus coördinator werk je samen met 5 bestuursgenoten en docenten Italiaans. Jij regelt, in nauwe afstemming met de docenten, alles rondom cursusplanning, locaties, inschrijvingen, lesmateriaal en docenten. Kortom, je zorgt ervoor dat alle mensen en middelen op het juiste moment en op de juiste plek bij elkaar komen.

Samen met het bestuur zorg je ervoor dat de processen vlekkeloos verlopen. Je verwerkt daarvoor samen met de penningmeester alles zorgvuldig in het ledenadministratie systeem. Verder onderzoek je ook de kwaliteit van ons cursusaanbod: je evalueert en monitort en stuurt waar nodig is bij. Dit brengt je wellicht ook weer op nieuwe ideeën om het cursusaanbod te verbeteren. Daarnaast heb je veelvuldig contact met cursisten en docenten. Je beantwoordt vragen van (potentiële) cursisten en verwijst bij complexere vragen door naar de docenten. Overzicht houden in de hectiek is voor jou geen probleem. Sterker nog: jij krijgt energie van deze dynamiek!

 

Jij…

 • bent gedreven, enthousiast en gemotiveerd om te leren én een bijdrage te leveren
 • werkt nauwkeurig, snel en efficiënt
 • houdt van plannen en regelen, waarbij je het overzicht bewaart en prioriteiten stelt
 • vindt het leuk om vragen te beantwoorden die via mail en per telefoon binnenkomen
 • bent klantgericht en je hebt een positieve instelling
 • bent vanaf het najaar van 2019/begin 2020 beschikbaar

 

Wij…

 • bieden een leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie binnen een informele, dynamische vereniging waar je direct aan de slag kunt
 • bieden jou de gelegenheid om tegen gereduceerd tarief een Italiaanse cursus te volgen bij Dante Alighieri Amersfoort
 • geven een goed beeld van de werkpraktijk van een vereniging en hoe we hierbinnen met elkaar samenwerken
 • bieden leuke activiteiten zoals: naar de film met Dante, lezingen en diverse workshops
 • begeleiding van zowel een ervaren cursus coördinator als de rest van het bestuur (omdat je van iedereen wat kan leren)

 

Kortom, een super leuke en nuttige werkervaringsplek! 

 

Ga jij deze uitdaging bij ons aan?

Stuur dan snel je reactie en cv naar cursusorganisator@dante-amersfoort.nl, ter attentie van Evianne Wijenberg. Je mag ook altijd bellen voor meer informatie met Evianne Wijenberg, cursus coördinator Dante Alighiere Amersfoort: 06-11474603. Zij staat je graag te woord! Meer informatie over de Dante Alighieri Amersfoort vind je hier: www.dante-amersfoort.nl

 

Over Dante Alighieri Amersfoort…

De Società Dante Alighieri is dé Italiaanse culturele vereniging opgericht in 1889. Het doel van de vereniging is de verspreiding en het behoud van de Italiaanse cultuur en taal over de gehele wereld.

De vereniging heeft haar centrale zetel in Rome en wereldwijd bestaan meer dan 400 afdelingen. In Nederland zijn 17 afdelingen actief, waaronder Amersfoort. We tellen ruim 300 leden, waarvan de grote meerderheid jaarlijks ook een Italiaanse taalcursus volgt.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen